Банкеръ Daily

Свят

Прегазилият протестиращи в Шарлътсвил се възхищавал на Хитлер

Неонацистът, който прегази и уби с колата си протестираща в Шарлотсвил в събота, е имал пристъпи на насилие, възхищавал се е на Адолф Хитлер и е биел майка си, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Обвиненият в убийство, умишлено насилие и бягство Джеймс Фийлдс силно се интересуваше от нацизма и се възхищаваше на Адолф Хитлер, каза по Си Ен Ен негов бивш преподавател от гимназията. Младежът се увличал по тактиките на нацистката армия през Втората световна война.

20-годишният Фийлдс се опитал да постъпи в американската армия през 2015 г., но бил обявен за негоден за военна служба.

Междувременно хиляди протестиращи посрещнаха американския президент Доналд Тръмп в Ню Йорк, който се върна в града за първи път след встъпването си в длъжност. 

В същото време Тръмп критикува медийното отразяване на първоначалната му реакция спрямо събитията от уикенда в Шарлътсвил. След като в понеделник от Белия Дом Тръмп твърдо заклейми крайнодесни групировки, като ги нарече „престъпници и бандити“ и описа расизма като „зло“,  онлайн той обяви: „Медиите с фалшиви новини никога няма да бъдат задоволени.“

Думите му бяха по адрес на разпространените нападки по негов адрес след като в събота Тръмп приписа насилието в Шарлътсвил на „много страни“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във