Банкеръ Daily

Свят

Предотвратиха втори страшен атентат в Каталуния

В каталунското градче Камбрилс снощи бе извършено второ терористично нападение, което според властите е трябвало да повтори големия атентат от центъра на Барселона. Полицията смята, че е успяла да осуети плановете на терористите за нападение с много жертви, съобщиха осведомителните агенции. 

Петимата терористи от Камбрилс са убити, пострадали са петима граждани и един полицай. 

След като вчера в 17 ч местно време бял микробус помете пешеходци на улица "Ла Рамбла" в Барселона, при което бяха убити 13 души, а стотина ранени, в полунощ местно време автомобил Ауди А3 се вряза в хора в Камбрилс - курорт на 120 километра южно от Барселона. Местната полиция откри огън по автомобила и четирима от петимата предполагаеми терористи, намиращи се в него, бяха убити на място. Петият бе ранен и почина малко по-късно от раните си. Двама от шестимата пострадали в това нападение са в тежко състояние. Сред ранените има и един полицай. 

Някои от атентаторите са носели пояси с експлозиви, които бяха обезвредени от сапьори. 

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Барселона, но засега никой не е поел отговорност за атаката в Камбрилс. 

Няма информация за самоличността на нападателите от Камбрилс.

За атентата в Барселона са задържани двама заподозрени - един испанец и един мароканец. Самоличността на испанеца не се съобщава. Знае се, че е роден в Мелиля в Северно Мароко. Бил е задържан в Алканар на 200 километра южно от Барселона. В това населено място в сряда вечерта е имало експлозия в къща, при която е загинал един човек, а седем са били ранени, съобщи днес полицията. Разследващите свързват този взрив с атентата в Барселона. Смята се, че обитателите на жилището, в което е станала експлозията, са приготвяли експлозив, който е избухнал.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във