Банкеръ Daily

Свят

Предизборно Путин раздава по 10 хиляди рубли на пенсионерите

Руският президент Владимир Путин.

Руският президент Владимир Путин подписа указ, според който на пенсионерите в страната трябва да бъдат раздадени по 10 хиляди рубли (около 225 лева), съобщава ТАСС.

Парите ще бъдат изплатени през още септември. Преди изборите през есента Кремъл е много активен. Преди броени дни Министерството на правосъдието обяви телевизионния канал "Дожд" за чуждестранен агент. Това е пореден епизод от действията на властите срещу критичните към Кремъл медии и представителите на опозицията преди парламентарните избори през септември.

Като чуждестранни агенти вече бяха обвинени и други независими медии като редакциите на Радио Свободна Европа, "Медуза", VTimes, Open Media, MBKh Media и други. В средата на юли изданието "Проект" пък беше обявено за "нежелана" организация.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви по-рано, че Западът ще се опита да повлияе на изборите в Русия чрез наблюдатели от ОССЕ и Съвета на Европа. Той отбеляза, че Централната избирателна комисия на Руската федерация е в контакт с ОССЕ за наблюдението на изборите. 

"Външните условия са трудни, а  ситуацията се изостря заради много западни страни, които се опитват да повлияят на ситуацията в Руската федерация, включително във връзка с предстоящите избори. Западните политически стратези, като цяло , не крият факта, че искат да подкопаят вътрешнополитическата стабилност в Русия. Те прибягват до най-широк кръг безскрупулни инструменти, фалшиви факти и излагат необосновани обвинения", каза Лавров.

Той даде за пример ситуацията с Алексей Навални, случаят със Скрипал, катастрофата на полет MH17 на Малайзийските авиолинии в небето над Донбас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във