Банкеръ Daily

Свят

Правителството на САЩ продължава да е без финансиране

Републиканците в Сената на САЩ не успяха да се споразумеят с колегите си от Демократическата партия за приемане на резолюция за продължаване до 8 февруари на временното финансиране на федералното правителство, чиято работа остава парализирана вече трети ден, съобщиха световните агенции. 

Очакваше се гласуването за финансирането да се състои тази нощ в 01.00 часа местно време /06.00 по Гринуич/, но след като законодателите не стигнаха до никакво споразумение, документът ще бъде отново подложен на гласуване днес в 12.00 часа /17.00 по Гринуич/.

Републиканското мнозинство в Сената (51 от 100 места) не успя да убеди достатъчно демократи да приемат резолюцията в замяна на допълнителни преговори по статута за стотици хиляди млади имигранти, които са пристигнали незаконно в САЩ като деца и бяха временно защитени от експулсиране от предишния президент Барак Обама.

За решение да се прекратят дебатите и да се премине към гласуване на временното финансиране на бюджета бяха необходими 60 гласа, но тази бройка не бе достигната.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да започне преговори по въпроса за имиграцията и за имиграционната реформа, докато демократите не се съгласят да престанат с политическите игри и да възобновят работата на правителството, заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.

Facebook logo
Бъдете с нас и във