Банкеръ Daily

Свят

Правителството на Италия остава до 20 август

Сенаторите решиха да дадат на премиера Джузепе Конте още време, за да се опита да разреши кризата в коалиционното правителство.

Италианският сенат отхвърли искането на лидера на крайнодясната "Лига" за вот на недоверие, съобщават световните агенции. Сенаторите решиха да дадат на премиера Джузепе Конте още време - до 20 август, за да се опита да разреши кризата в коалиционното правителство. Мнозинството от сенаторите от "5 звезди" и опозицията гласуваха срещу предложение. 

Припомняме, че партията на италианския вицепремиер и министър на вътрешните работи Матео Салвини "Лига" внесе на 9 август (петък) в парламента предложение за вот на недоверие на правителството. Според италианската информационна агенция АНСА партията призова за провеждането на нови избори възможно най-скоро, тъй като няма "време за губене".

Това искане дойде, след като в четвъртък Салвини заяви, че партията "Лига" повече не може да управлява в коалиция с Движението "5 звезди" поради различия между двете партии, които не могат да бъдат отстранени.

Facebook logo
Бъдете с нас и във