Банкеръ Daily

Свят

Повечето британци не подкрепят плана на Джонсън за Брексит на всяка цена

Британското общество категорично отхвърля плана на министър-председателя Борис Джонсън Обединеното кралство да напусне Европейския съюз без сделка, показват резултати от допитване по поръчка на лондонския в. "Индипендънт".

Едва 34 процента от анкетираните искат премиерът да осъществи Брексит без сделка на 31 октомври, ако се налага, докато 49 на сто се обявяват за отлагане на напускането, за пълна отмяна на Брексит или за произвеждане на втори референдум.

Допитването, извършено от BMG Research сред 1515 пълнолетни граждани, показва също, че хората са преобладаващо песимистични към шансовете на Джонсън да договори ново споразумение - едва 19 процента вярват, че той ще успее.

Гласоподавателите предпочитат също, в съотношение 49 към 39 процента, членовете да парламента да имат последната дума за Брексит, вместо да бъдат изолирани от този процес, както настоява правителството.

Очакванията са в скоро време Борис Джонсън да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел и с френския президент Еманюел Макрон. Нагласите са, че те ще отхвърлят предложението му за предоговаряне на условията за развода между Великобритания и ЕС. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във