Банкеръ Daily

Свят

Повече от 4 милиона са заразените с коронавирус в Европа

Повече от 4 милиона души са заразени с коронавирус в Европа, показват обобщени данни на официални източници от целия континент.

До вчера общо са регистрирани  4 006 077 случая, като Русия, Испания и Великобритания са отчели най-голям брой на заразените. Починалите са 216 080 души, а оздравелите 2 281 959.

Най-много заразени в Европа има в Русия, където носители на коронавирус инфекцията надминаха 1 млн. Досега са направени 37 млн. изследвания, а само за последното денонощие са били 275 000. Под медицинско наблюдение в момента са 270 000 души.

Въпреки това Световната здравна организация подкрепя напълно освобождаването на икономиката и обществата от ограниченията, наложени им заради пандемията.

Според генералният секретар на организацията Тедрос Гебрейесус, нормализирането на икономическия и социален живот трябва да става след като страните са поставили епидемията под контрол. В противен случай ще последват нови вълни от заразени. 

„Надяваме се да видим децата да се връщат в училищата, а родителите им на работа, но това да става безопасно. Същевременно, някои страни може да се подведат, че епидемията е приключила“, посочи той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във