Банкеръ Daily

Свят

Повдигнаха обвинение на нашенеца, ритнал жена в берлински подлез

Българският гражданин Светослав Стойков, който през октомври ритна в гръб жена в метрото в Берлин, ще бъде съден за нанасяне на тежка телесна повреда. Това съобщи прокуратурата в Берлин, която днес му връчи обвинението.

На 27 октомври 26-годишният Стойков ритна изневиделица в гръб млада жена, която слизаше по стълбите на спирката на метрото в “Нойкьолн“. Момичето, 26-годишна украинка, политна надолу и при падането счупи ръка и нарани главата си. Атаката е записана от видеокамера в метрото. Записът беше пуснат в мрежата от полицията близо два месеца по-късно за разпознаване на извършителя и предизвика възмущение в цяла Германия. За залавянето на Светослав частни лица обявиха награда. Вероятно тя е и причината анонимен мъж да издаде българина.

Светослав Стойков е арестуван при връщането му в Берлин с автобус от Франция. Шест месеца траеше разследването срещу него, които той прекара в предварителния арест.

Освен за атаката той ще бъде обвинен и за два случая на ексхибиционизъм. Все още не е насрочена дата за делото.

Очаква го присъда между 6 месеца и 10 години затвор.

Стойков има богато криминално досие. Още като непълнолетен той получил първата си присъда за кражба – пробация. Той има  присъда за обир след улично нападение над жена във Варна. Четири пъти пък младият мъж, който няма книжка, бил хващан да кара автомобил.

Светослав Стойков е бил разследван в България по жалба на собствения му чичо Янко. Той твърдял, че племенникът му го е пребил и изнасилил след запой в ромския квартал “Максуда” във Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във