Банкеръ Daily

Свят

Построиха магистрала през най-дълбокия каньон в света

С прокопаването на тунел с дължина 2 114 м, приключи последната част от проекта за изграждането на магистрала, която минава през най-дълбокия в света каньон Ярлунг Цанбо в Тибетския автономен район.

Магистралата през най-дълбокия в света каньон в Тибет вече е готова. С прокопаването на тунел с дължина 2 114 м, приключи последната част от проекта за изграждането на магистрала, която минава през най-дълбокия в света каньон Ярлунг Цанбо в Тибет, съобщи Радио Китай.

Магистралата е с дължина 67,22 км и свързва град Нинчъ с окръг Медог. Проектът се реализира от „China Huaneng Group“ и започна през 2014 г. с  инвестиции от над 2 милиарда юана (около 310 милиона долара). По време на строителството компанията наблегна на зеленото развитие и вложи 110 милиона юана за опазването на екологията и водите.

Магистралата е изградена по бивш туристически маршрут с разлика във височината до 2 892 м между най-високото и най-ниско място. След пускането на пътя разстоянието между град Нинчъ и Медог ще бъде съкратено от 346 км на 180 км и ще намали времето за пътуване на осем часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във