Банкеръ Daily

Свят

Посрещането на Нова година на Таймс скуеър ще е виртуално

Традиционната церемония по изпращането на старата и посрещането на Новата година на "Таймс скуеър" в Ню Йорк ще се състои, но ще премине във виртуален режим, съобщиха организаторите, цитирани от ТАСС.

По думите на Тим Томкинс, директор на "Таймс скуеър алайънс", броенето на последните секунди на старата година на 31 декември ще се запази, но мероприятието ще протече в един по-виртуален, визуален и цифров вариант заради пандемията.

Подготовката на церемонията продължава с усилени темпове.

Настъпването на Нова година на Източното крайбрежие на САЩ се съпровожда с традиционното спускане на кристалната сфера от стрелата на покрива на един от небостъргачите на главния площад на Ню Йорк - "Таймс скуеър". За пръв път празникът в центъра на нюйоркския район Манхатън масово е бил отбелязан през 1904 година и е бил свързан с откриването на седалището на в-к "Ню Йорк таймс". В чест на изданието името на един от небостъргачите и на самия площад били преименувани. По време на първото празнуване се е състояла заря, но през 1907 г. фойерверките са били забранени в града и вестникът е започнал да посреща Нова година със спускането на гигантско кълбо от покрива на небостъргача.

Facebook logo
Бъдете с нас и във