Банкеръ Daily

Свят

Посланикът на САЩ в Лондон: Връзките ни с Великобритания ще процъфтят след Брексит

Връзките на Великобритания със САЩ са по-важни от всякога и ще процъфтят, когато тя напускане Европейския съюз, каза днес посланикът на Вашингтон в Лондон Уди Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Посланикът добави, че шансовете за бъдещо търговско споразумение между двете държави не трябва да страдат от фалшива загриженост за американските селскостопански практики, която, според Джонсън, е била движена до голяма степен от ЕС, за да създаде бариери пред американските селскостопански продукти.

"Убеден съм, че накъдето и да решите да тръгнете, САЩ и нашето специално партньорство ще продължат и ще процъфтяват, независимо от всичко", каза посланикът по радио Би Би Си.

Запитан дали това включва и сценарий за напускане без сделка, той отговори: "При всяка ситуация зная, че нашите две страни трябва да са заедно в този свободен свят. Дебнат ни много опасности, затова сега нашите връзки са по-важни от всякога, независимо какво ще се случи с Брексит".

Джонсън каза, че не може да потвърди дали американският президент Доналд Тръмп ще направи държавно посещение във Великобритания през юни - за 75-ата годишнина от десанта в Нормандия през Втората световна война.

"Мисля, че това е внесено, но в момента не разполагам с подробности. Графикът му е много, много натоварен, но ще се радвам да дойде тук", каза посланик Джонсън. "Майка му е родена тук, затова той е силно привързан към страната".

Тръмп беше на посещение в Обединеното кралство през юли 2018 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във