Банкеръ Daily

Свят

Посланиците на Великобритания, САЩ, Франция и Китай в Москва бойкотират брифинг за случая "Скрипал"

Посланиците в Москва на страните постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН - САЩ, Великобритания, Франция и Китай, няма да отидат на брифинга в руското министерство на външните работи за отравянето на Сергей Скрипал, предаде ТАСС.

Ръководителят на делегацията на Европейския съюз също няма да присъства на срещата (насрочена за 12 ч по Гринуич (14 ч българско време), на която ще бъде изложена гледната точка на Русия по случая "Скрипал". Посолството на Великобритания ще бъде представлявано от служител "на оперативно равнище", а делегацията на ЕС - от втория по ранг Свен-Олоф Карлсон, съобщи Франс прес. 

Руското министерство на външните работи покани чуждестранните посланици на брифинга, в който ще участват експерти по оръжейния контрол. Целта е да се обсъдят британските твърдения, че Русия е отговорна за извършеното в Южна Англия отравяне - нещо, което тя отрича.

Отказът на британския посланик да отиде на срещата показва, че страната "не желае да чуе отговорите" на Русия на нейните въпроси, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Франс прес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във