Банкеръ Daily

Свят

Порошенко и Зеленски преминаха тестове за наркотици преди дебата

Украинските кандидати за президент Владимир Зеленски и Петър Порошенко преминаха кръвен тест за наркотици и алкохол преди дебата в навечерието на втория тур на изборите, предаде ''РИА Новости''.

Зеленски е подложен на медицински преглед в клиниката Eurolab, откъдето екипът на кандидата е излъчвал на живо. Той пристигнал в клиниката заедно с журналисти и дарил кръв пред тях.

Порошенко претърпя тази процедура в анти-допинг център в Киев.Той също така направи анализа в присъствието на пресата и телевизията, обаче, според съобщения в медиите, не им било позволено да снимат.

По-рано Зеленски каза, че е готов да приеме предизвикателството на Порошенко да проведат дебат преди втория тур на изборите, при условие че се събитието се проведе на стадиона в Киев след медицински преглед. Порошенко се съгласи.

На президентските избори, проведени в неделя, нито един от претендентите не спечели необходимите 50% от гласовете, достатъчни за победата в първия кръг, поради което бе определен втори тур. Той ще се проведе на 21 април. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във