Банкеръ Daily

Свят

Пореден рекорд жертви на ковид в Русия

Русия регистрира пореден рекорд на смъртните случаи заради новия коронавирус за едно денонощие, предаде ТАСС.

Федералният оперативен щаб да борба с инфекцията съобщи  за 1195 починали за изминалите 24 часа. Досегашният рекорд от 1189 смъртни случая датираше едва от вчера. Общият брой на починалите заради коронавируса в страната вече е над 243 хиляди - най-много в цяла Европа.

Новите заразени отново са над 40 хиляди - за пети път през последните шест денонощия (с изключение на вторник). Потвърдените случаи на коронавирус в Русия, с население от около 144 милиона души, вече са общо 8,673 милиона - показател, по който страната е на пето място в Европа и втора в Европа след Великобритания.

Тази седмица в Русия бе обявена от властите за неработна, в опит да бъде спряна най-тежката коронавирусна вълна в страната от началото на пандемията, започнала след появата на новия вариант Делта. Кремъл обяснява влошаването на епидемичната обстановка с бавното темпо на ваксинационната кампания - със завършен ваксинационен курс е само около една трета от населението, отбелязва Ройтерс.

Властите в пет руски региона казаха, че ще удължат допълнително неработния период. Кметът на Москва Сергей Собянин обаче заяви, че епидемичната обстановка в столицата се е стабилизирала и някои ограничения там ще бъдат отменени в понеделник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във