Банкеръ Daily

Свят

Понижение с 34.50% на продажбите на нови автомобили в България

Автомобилните производители се изправят пред още по-големи предизвикателства по пътя към възстановяване на продажбите.

Производителите и търговците с автомобили все още имат големи трудности с реализацията. Свитото потребление и все още същуствуващите ограничителни мерки правят този бизнес трудно предвидим. 

За пореден месец и числата очертават тази негативна тенденция. Продажбите на автомобили в ЕС отбелязаха двуцифрен спад през август, показват последни данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA). В рамките на България това означава понижение с 34.5 процента. 

Справката за регистраните нови автомобили в България през август показва само 1918 броя. От началото на годината до края на осмия месец у нас са продадени 15 206 коли при 24 372 за същия период на миналата година, което пък означава спад от 37.60%, според данните на Европейската асоциация на автомобилните производители.

Продажбите на нови пътнически автомобили в Европейския съюз са се свили през август още повече - с 18.90% на годишна база. През юли понижението бе само с 5.70%, достигайки регистрирани 769 525 нови автомобили.

На автомобилните пазари във всичките 27 страни членки на ЕС, с изключение на Кипър, има понижения на продажбите спрямо август 2019-а. В Италия е най-слабо (едва 0.40%), но в Германия е с 20%, а във Франция - с 19.80 процента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във