Банкеръ Daily

Свят

Помпео обеща "плавен преход към втора администрация на Тръмп"

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отказа да признае победата на демократа Джо Байдън за президент на САЩ и обеща да има плавен преход към втори мандат на Доналд Тръмп.

На въпрос какви мерки взема Държавният департамент, който е сред ключово важните за националната сигурност министерства, за улесняване на прехода с екипите на Байдън, той отвърна: "Ще има плавен преход към втора администрация на Тръмп."

"Ще преброим всички гласове", добави Помпейо и увери, че лидерите по света осъзнават, че това е "законен процес, който отнема време".

"Светът трябва да има пълно доверие, че необходимият преход, за да може Държавният департамент да е ефикасно работещ днес и ефикасно работещ с президента, който ще встъпи в длъжност на 20 януари следобед, ще бъде успешен преход", каза Помпео.

Междувременно кампанията на президента Доналд Тръмп обяви, че ще заведе дело в Мичиган с искане резултатите от изборите в щата да не бъдат официално признати, докато не се потвърди, че гласовете са подадени според изискванията на закона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във