Банкеръ Daily

Свят

Полша отваря полева болница на националния стадион във Варшава

Заради увеличаващия се брой заразени с коронавирус полските власти планират да изградят полева болница на националния стадион във Варшава, предаде Ройтерс.

"Вчера министър-председателят разпореди изграждането на полева болница, която ще бъде разположена на националния стадион", заяви пред радио "Зет" началникът на канцеларията на премиера Михал Дворчик, който е отговорен за реализирането на проекта.

Болницата, която ще се намира в залите за конференции на стадиона, ще разполага 500 легла за пациенти с COVID-19, с възможност броят им да бъде увеличен на хиляда. Първите болнични легла вероятно ще бъдат готови да посрещнат пациенти още тази седмица.

Дворчик каза, че други райони също работят за откриване на полеви болници. Той добави, че правителството няма планове да затваря гробищните паркове и да налага забрана хората да пътуват в страната на и около 1 ноември, когато милиони поляци посещават гробове на роднини на Деня на вси светии.

По-рано през седмицата полските власти призоваха хората да си стоят у дома и разпоредиха затваряне на фитнес залите и басейните, намаляване на работното време на ресторантите и преминаване на университетите и гимназиите към дистанционно обучение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във