Банкеръ Daily

Свят

Полицията разпита Бенямин Нетаняху в резиденцията му

Израелската полиция разпитва в продължение на три часа премиера Бенямин Нетаняху, заподозрян, че е получавал незаконни подаръци, предаде Франс прес. Министерството на правосъдието потвърди, че премиерът е бил разпитан в резиденцията си в Ерусалим от екип на специалното полицейско подразделение за борба с корупцията. Уточнява се, че засега няма основания за наказателно разследване.

Според израелски медии чужди и местни предприемачи са предлагали на Нетаняху скъпи подаръци на стойност няколко десетки хиляди долара. Ако това бъде доказано, той може да бъде обвинен в престъпления по служба.

Самият Нетаняху категорично отхвърли обвиненията и обвини политическите си опоненти и някои медии, че искат да го победят не на избори, както изисква демокрацията, а с кампания срещу него.

"Чуваме репортажите. Виждаме и чуваме празничния дух и атмосфера по телевизионните студия и по коридорите на опозицията. Искам да им кажа да не бързат с празненствата. Казах ви и ще повторя: няма да има нищо, защото няма нищо. Ще продължите да надувате балони, а ние ще продължим да ръководим Израел", заяви Нетаняху пред журналисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във