Банкеръ Daily

Свят

Пол Маккартни поиска забрана на "средновековните" пазари в Китай

Легендарният музикант Пол Маккартни възнегодува срещу "средновековните" пазари в Китай, станали причина за пандемията от новия коронавирус, и отправи призив за забраната им, пише в. "Дейли стар".

Смята се, че болестта Ковид-19 е "плъзнала" от пазар за живи животни в китайския град Ухан, и се предава чрез незаконно търгувано месо от прилепи.

Според 77-годишния Пол Маккартни Китай със същия успех може "да пуска атомни бомби".

Музикантът отправи призив към страната да забрани т.нар. "мокри" пазари, отбелязвайки: "Всеки, който е отговорен за това, е във война със света".

"Нека си признаем, че е малко средновековно да се ядат прилепи, освен ако не сте Ози Озбърн", допълва Маккартни с по-шеговит тон, визирайки случая, в който легендарният фронтмен на "Блек сабат" отхапа главата на жив прилеп на сцената.

Бившият бийтъл казва още, че макар да се е опасявал от най-лошото, например размирици и бунтове заради социалните и икономически бедствия, се радва, че Великобритания се е обединила в това време на изпитание.

В радио интервю с водещия Хауърд Стърн Пол Маккартни не скрива също, че трудно понася изолацията в Източен Съсекс без съпругата си Нанси Шевъл, която се намира в Ню Йорк.

Facebook logo
Бъдете с нас и във