Банкеръ Daily

Свят

Подозиран в корупция южнокорейски депутат се самоуби

Южнокорейски депутат, срещу когото се води разследване за корупция, сложи край на живота си в Сеул. Хо-чан бе заподозрян, че е получил 50 милиона вона (37 000 евро) от блогър, свързан с много политици..

Хо-чан беше трети мандат депутат от лявата Партия на справедливостта.  Блогърът в момента е съден, че е използвал незаконно компютърни програми, с които да влияе на общественото мнение в най-големия интернет портал в Южна Корея "Навер".

В предсмъртна бележка, открита в апартамента му в Сеул, той признава, че е приел сумата, но отрича да е оказвал каквито и да е било услуги на блогъра. 

Южна Корея прилага драконови мерки, с които да предпази своите граждани от самоубийство. Страната е изправена пред зловеща криза, след като модерния живот все по-често води до депресия и принуждава жителите да слагат край на живота си. Статистиката показва, че всеки ден в Южна Корея умират около 40 души. Социолозите обвиняват страната за създаването на  общество, където хората са притискани да успяват, докато хората на средна възраст постоянно се огъват под тежестта на финансовите проблеми.

През 2009 г. президентът Но Му-хьон, срещу когото имаше обвинения в корупция, се самоуби.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във