Банкеръ Daily

Свят

Подарен от Путин котарак поставен под карантина

Сибирският котарак Мир, който президентът на Русия Владимир Путин подари на губернатора на японската префектура Акита, беше поставен под карантина, предаде ТАСС.

Агенцията цитира думите на самия губернатор Норихиса Сатаке. Той получи котката от Владимир Путин през месец февруари 2012 година. Сега домашният любимец е поставен под карантина заедно с цялото семейство на японския управник, тъй като котките също могат да се заразят с COVID-19.

"Бяхме много разтревожени от съобщенията за това, че в САЩ са били регистрирани заразявания на котки с новия коронавирус. Така че предприехме всички мерки Мир да общува изключително само с членовете на моето семейство, което е в социална изолация. Надяваме се всичко това да свърши и да приключат притесненията както за хората, така и за животните", сподели губернаторът.

Мир много добре се вписал в семейството на г-н Сатаке и чудесно се разбирал с другите 6 котки в домакинството. Той беше подарен на губернатора, след като японският управник дари руския президент с кученце от породата акита ину.

Facebook logo
Бъдете с нас и във