Банкеръ Daily

Свят

Подалият оставка британски посланик в ЕС разкритикува Лондон

Подалият вчера оставка британски посланик в ЕС Айвън Роджърс разкритикува Лондон, че няма опит в сферата на преговорите, съобщи АФП.

Уайтхол има твърде оскъден опит в многостранните преговори, за разлика от Европейската комисия и Съвета, написа Роджърс в имейл до постоянното представителство на Обединеното кралство в ЕС.

"Надявам се, че ще продължите да оспорвате зле обоснованите аргументи и нетрезвото мислене и че никога няма да ви бъде страх да казвате истината на тези, които са на власт", каза той в електронното писмо, публикувано на уебсайта на в. "Таймс".

"Надявам се, че ще се подкрепяте взаимно в тези трудни моменти, когато ще се налага да съобщавате неща, които не са приятни за тези, които трябва да ги чуят", допълни той.

Роджърс, който бе назначен на поста през ноември 2013 г. от тогавашния премиер Дейвид Камерън, подаде оставка вчера, по-малко от три месеца преди планираното начало на процедурата по излизане на Великобритания от ЕС. Той трябваше да играе важна роля в преговорите за Брексит между Обединеното кралство и ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във