Банкеръ Daily

Свят

Петр Келнер е загинал в хеликоптерна катастрофа в Аляска

Чешкият милиардер Петер Келнер, собственик на Би Ти Ви и на мобилният оператор"Теленор България" ЕАД, е загинал в катастрофа с хеликоптер по време на ваканция в Аляска, съобщава Ройтерс. Информацията е потвърдена от неговата инвестиционна компанията PPF. 

Келнер (56 г.), чието състояние според „Форбс“ е на стойност 17.5 млрд. долара, е бил на т. нар. хели ски (heli-skiing) - спускания, при които целта се достига с хеликоптер. Заедно с него са загинали още четирима души, включително пилотът на хеликоптера Еърбъс AS350 B3.

Хеликоптерът се е разбил край глетчер в Аляска. Има един оцелял в сериозно, но е в стабилно състояние.

Сигналът за изчезналия хеликоптер е бил подаден още в събота вечерта.

През октомври 2020 г. Еврокомисията разреши на фонда на Келнер - PPF, да купи компанията собственик на бТВ - Central European Media Enterprises (CME).

Причините за инцидента не са известни. 

 

Групата на "ППФ" 

е мултинационална финансова и инвестиционна група, която осъществява дейност в множество сектори. Фокусът на групата е върху: финансови услуги, потребителско финансиране, телекомуникации, биотехнологии, търговия на дребно, недвижими имоти и земеделие. От април 2018 г. групата придобива "Шкода Транспортейшън" а.с. и нейни дъщерни дружества, които са заети в производството, сглобяването, реконструкцията и ремонта на наземни и подземни железопътни превозни средства, трамваи, тролейбуси, електрически автобуси и свързаните с тях услуги. Групата на "ППФ" започва първоначално да оперира в Чехия и понастоящем е активна главно в районите на Централна и Източна Европа, Русия, Германия, Нидерландия, Великобритания, САЩ, Китай, Индия, Виетнам, Индонезия и Филипините.

В България групата на "ППФ" осъществява дейност на следните пазари:

1. чрез "Теленор България" ЕАД групата оперира на пазарите на телекомуникационни услуги, мобилни телекомуникационни услуги на дребно, фиксирани телефонни услуги на дребно, услуги по терминиране на повиквания на едро в мобилни мрежи услуги по терминиране на повиквания на едро в фиксирани мрежи, предоставяне на услуги, свързани с международен роуминг на едро.

2. чрез "Шкода Транспортейшън" а.с. групата извършва продажба на тролейбуси.

3. чрез "Онлайн Къмперисън Шопинг" Кфт., Унгария (Online Comparison Shopping Kft.) групата участва на пазара на електронна търговия с платформа за сравнение на цени и продукти за онлайн пазаруване, подпомагащ магазините с онлайн асортимент и клиентите им при правене на покупки

Facebook logo
Бъдете с нас и във