Банкеръ Daily

Свят

Песков: Руският посланик в САЩ се е срещал и с хора на Хилари Клинтън

Руският посланик в САЩ се е срещал не само с хора от обкръжението на избрания през ноември за президент Доналд Тръмп, но и със съветници на неговата основна съперничка на изборите, демократката Хилари Клинтън. Това заяви вчера Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ДПА.

В интервю за американската телевизия Си Ен Ен Песков отбеляза, че хора, свързани с Клинтън, са се срещали много пъти с руския посланик Сергей Кисляк. Той направи уточнението, че тези срещи не са били във връзка с президентските избори. "По никакъв начин това не бива да бъде представяно като намеса в изборния процес", подчерта прессекретарят на Путин.

Песков изрази съжаление, че Русия е била демонизирана, във връзка с твърденията на американското разузнаване, че тя се е намесила в изборите в полза на Тръмп.

Няколко сътрудници на президента на САЩ бяха подложени на критики за свои срещи с руския посланик, припомня ДПА. Съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност Майкъл Флин дори бе принуден да подаде оставка миналия месец.

Новият президент на САЩ изрази желание да работи заедно с Русия, отбелязва ДПА. Остава обаче неясно кога той може да се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Възможно е това да стане на срещата на върха на Г-20 в Хамбург през юли, ако пред Путин и Тръмп не се открие по-ранна възможност, предположи Песков.

Песков заяви вчера, че досега не са били постигнати каквито и да било договорености за евентуална среща между президентите на Русия и САЩ, отбелязва ТАСС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във