Банкеръ Daily

Свят

Пендаровски призова гражданите да гласуват за него заради НАТО и ЕС

Президентският кандидат на коалицията на управляващите партии в Северна Македония - Социалдемократическия съюз на Македония и Демократичния съюз за интеграция - Стево Пендаровски призова гражданите да подкрепят масово интегрирането на Северна Македония в НАТО и ЕС на втория кръг от президентските избори на 5 май, съобщи телевизия Сител, цитирана от Танюг.

Вярвам, че и гражданите, които са гласували за /опозиционната/ ВМРО-ДПМНЕ, не искат да се върнат тези времена. (Бившият премиер Никола) Груевски ще се върне само за да изтърпи наказанието си със затвор. С масово гласуване на 5 май ние най-накрая след десет години ще имаме президент на държавата, заяви Пендаровски. Той добави, че масовото гласуване на втория кръг на изборите ще допринесе за това никога повече в държавата да не се върне режимът на Никола Груевски и неговото семейство.

От друга страна кандидатката на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова заяви, че продължава президентската надпревара, борейки се за колебаещите се гласоподаватели. Тя каза, че властите са станали нервни след резултатите от първия изборен кръг.

Резултатът е тревожен и е предупреждение, което може би в друга страна би довело до насрочване на предсрочни избори, изтъкна кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ.

Вторият кръг на президентските избори в Северна Македония ще се състои на 5 май. В първия кръг кандидатът на управляващата коалиция спечели 323 892 гласа, а кандидатката на опозиционния ВМРО-ДПМНЕ спечели 319 363 гласа или само с 4528 гласа по-малко.

Facebook logo
Бъдете с нас и във