Банкеръ Weekly

Свят

Парламентът в Крим прие декларация за присъединяване към Русия

Парламентът на Крим обяви независимост от Украйна и поиска присъединяване към Русия.

"Република Крим призовава ООН и всички страни в света да я признаят за независима държава", се казва в документа, одобрен от събранието.

В него се посочва също така, че в лицето на Върховния съвет Република Крим „се обръща към Руската федерация с предложение за приемане на Република Крим в състава на руската федерация в качеството на нов субект със статут на република“, предаде ИТАР-ТАСС.

Междувременно Градският съвет на Севастопол единодушно гласува градът да влезе в състава на Руската федерация като отделен неин субект. Решението бе взето единодушно на извънредно заседание на градския съвет.

Ръководителя на Координационния съвет на Севастопол Алексей Чалий бе уполномощен от съвета да подпише съответния договор с Русия.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във