Банкеръ Daily

Свят

Папа Франциск остава седем дни в болница след сериозна операция

Очаква се папа Франциск да остане още около седем дни в болница, за да няма усложнения. Това съобщи днес говорителят на Ватикана Матео Бруни, след като вчера 84-годишният папа претърпя тричасова операция по отстраняване на половината от дебелото черво, предаде Асошиейтед прес.

В този първи медицински бюлетин за главата на Римокатолическата църква се посочва, че пациентът е "в добро състояние, в съзнание и на самостоятелно дишане". Преди това Ватиканът даваше оскъдна информация за операцията в болницата "Джемели", главната католическа болница в Рим.

Франциск е настанен в специална стая на десетия етаж, която болничната управа пази само за папи. В нея няколко пъти по различни медицински причини е лежал и папа Йоан Павел Втори.

Без да посочва източниците си, вестник "Месаджеро" твърди, че по време на операцията вчера са възникнали "усложнения". Според изданието хирурзите са започнали чрез лапароскопия, но се е наложило да прибягнат до големи разрези.

Франциск бе опериран от дивертикулоза на дебелото черво - състояние, при което се формират торбовидни разширения в стената на дебелото черво и то се стеснява.

Facebook logo
Бъдете с нас и във