Банкеръ Daily

Свят

Пакистан: Положението в Кашмир не е вътрешна работа на Индия

Мухамад Файсал

Външното министерство на Пакистан смята, че положението в Кашмир не е вътрешна работа на Индия, заяви говорителят на министерството Мухамад Файсал, цитиран от ТАСС.

"Исламабад категорично отхвърля изявлението на Делхи, че Кашмир е вътрешна работа на Индия", заяви Файсал, цитиран от телевизия "Гео ти ви" след решението на Индия да отмени специалния конституционен статут на щата си Джаму и Кашмир. Той добави, че Пакистан продължава да оказва "политическа, дипломатическа и морална подкрепа на кашмирците в стремежа им към самоопределение".

Пакистанският министър на железопътния транспорт Шейх Рашид Ахмед заяви, че спира железопътната линия Самджхаута експрес, която свързва пакистанския град Лахор с индийската столица Делхи, предаде Ройтерс.

"Докато съм министър на железопътния транспорт, Самджхаута експрес няма да работи", заяви той.

В момента десетки хиляди души от индийските сили за сигурност патрулират в Джаму и Кашмир в пълно снаряжение за борба с безредици, предаде Асошиейтед прес.

Улиците на щата са пусти, а магазините са затворени. Кварталите са отцепени със стоманени заграждения и бодлива тел. Всички телефонни връзки и интернет са прекъснати и местните жители разчитат за новини само на кабелни телевизии и местни радиостанции.

Facebook logo
Бъдете с нас и във