Банкеръ Daily

Свят

Пакетът Microsoft Office ще бъде преименуван на Microsoft 365

Microsoft Corporation ще ребрандира своя продукт Microsoft Office, преименувайки го на Microsoft 365, съобщи The Verge.
От ноември логото и дизайнът на office.com ще се променят, а ребрандирането на приложението Office за платформи Windows, iOS и Android ще се проведе през януари 2023 година. В същото време в Microsoft 365 ще бъдат запазени и имената на програмите Excel, Outlook, Word и PowerPoint, които са включени в пакета Microsoft Office, който съществува повече от 30 години.
Не се очаква обаче незабавно изчезване на Microsoft Office. Корпорацията ще продължи да продава пакета Office чрез плановете Office 2021 и Office LTSC, но новата функционалност ще бъде достъпна само в Microsoft 365.
В края на март корпорацията обяви, че няма да прекратява сътрудничеството си с клиенти от Русия, а също така ще продължи да работи с руски училища, болници и други организации. По-късно Microsoft съобщи, че постепенно ще прекрати работата си в Русия, докато намали присъствието си до минимум или го премахне напълно. Във връзка с това решение, компанията регистрира оперативни разходи от 126 милиона долара, включително тези, свързани с дългове и амортизация на активи.

Най-известните продукти на Microsoft Corporation са най-използваната компютърна операционна система в света Windows, достъпна на 137 езика /над 90% от компютрите по света я използват. Освен за компютри, тя се използва и за смартфони, сървъри, таблети и други устройства/ и пакетът от приложения за офиса Microsoft Office. Последната версия е Office 2021, пусната на пазара на 5 октомври миналата година. Microsoft Office има версии за Microsoft Windows, Android, macOS, iOS и Windows Phone.

Компанията е основана през 1975 г. от Бил Гейтс и Пол Алън. Тя има и български филиал „Microsoft България“ ООД.

Facebook logo
Бъдете с нас и във