Банкеръ Daily

Свят

Падане от високо е причинило смъртта на британския агент в Истанбул

Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие

Травми, нанесени от падане от високо, са причинили смъртта на бившия британски разузнавач Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие в Истанбул според първоначалните сведения, съдържащи се в доклада от аутопсията на мъжа.

Бившият британски агент от разузнаването, основател на доброволческата спасителна организация "Белите каски" в Сирия, беше намерен мъртъв в Истанбул на 11 ноември. Според информации в медиите мъжът е бил открит с фрактури на двата крака и главата.

При показанията си пред полицията съпругата му казала, че той е употребил сънотворно и че тя самата е спяла, когато е станало всичко. По думите й в жилището не е влизал и излизал чужд човек, което било потвърдено и от охранителните камери.

Организацията "Белите каски", създадена през 2014 г., е съставена от доброволци, които работят в райони на Сирия, контролирани от бунтовниците. Те помагат за спасяването на оцелели от бомбардирани сгради, участват в гасене на пожари и оказват първа помощ.

"Белите каски" са обвинявани от сирийския режим и от неговия съюзник Русия, че подкрепят бунтовниците в зоните, в които се намесват.

Facebook logo
Бъдете с нас и във