Банкеръ Daily

Свят

Отпада карантината за пристигащите от България в Англия и Шотландия

От 4:00 ч. на 19 юли отпадна карантината за пристигащите от България в Англия и Шотландия, съобщиха от Министерството на външните работи.

България е добавена към зеления списък на Англия. На 15 юли правителството на Шотландия също взе решение да постави България в зеления лист; правителството на Уелс още се е произнесло.

Това означава, че от тази дата българските граждани, които през последните 10 дни преди пътуването им до Англия са били или пътуват от държава или територия от зеления списък, няма да бъдат поставени под 10-дневна карантина при пристигането им в страната.

Преди пътуването им те ще трябва да:


  • попълнят формуляр за локализация на пътници (PLF) 48 часа преди тяхното пътуване;

  • направят тест за Covid-19 до 72 часа (3 дни) преди тяхното заминаване;

  • резервират и заплатят Covid-19 тест за ден 2 след пристигането им.

  След пристигането им в Англия трябва да:


  • направят Covid-19 тест на първия или на втория ден след пристигането им.

Не е необходимо да бъдат под карантина, освен ако резултатът от теста не е положителен.

Трябва да се самоизолират, ако апликацията NHS Test & Trace ги информира, че са пътували с някого, който е имал положителен тест за Covid‑19.

Горните правила важат и за лицата, които имат пълен курс на ваксинация.

При необходимост от съдействие българските граждани в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400, +44 20 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното кралство: [email protected][email protected][email protected].
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във