Банкеръ Daily

Свят

Отлагат срещата на върха на ЕС заради служител с COVID-19, контактувал с Шарл Мишел

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел е отложил планираната за 24-25 септември среща на върха на Европейския съюз за 1-2 октомври заради подозрения за възможно заразяване с коронавирус. Това съобщи представителят на Мишел Баренд Лейтс, цитиран от европейската редакция на Politico.

„Днес ръководителят на Европейския съвет научи, че служител по сигурността, с когото е бил в тесен контакт в началото на миналата седмица, е дал положителен тест за коронавирус. Съобразявайки се с белгийските правила, той е в карантина от днес. Ръководителят на Европейския съвет реши да отложи срещата на върха на ЕС, която беше насрочена за 24-25 септември, за 1-2 октомври“, заяви Лейтс.

В същото време той подчерта, че за момента тестовете на Мишел за коронавирус са отрицателни. „Председателят е проверяван редовно и вчера тестът му беше отрицателен", категоричен е представителят на Мишел.

На срещата на върха се очакваше държавните и правителствени ръководители да обсъдят по-специално кризата в Беларус и ситуацията с Алексей Навални.

Facebook logo
Бъдете с нас и във