Банкеръ Weekly

Свят

Откриваме консулство в Конго

Правителството реши България да открие свое почетно консулство в Демократична република Конго, като за почетен консул ще бъде назначена Теодора Игнатова. Консулството ще бъде със седалище град Лубумбаши и с консулски окръг, обхващащ територията на област Катанга.

Откриването на почетно консулство и назначаването на Теодора Игнатова, която е основен акционер във фирмата Geoscience, има важно значение за развитието и по-нататъшното задълбочаване на българо-конгоанските отношения. То ще позволи да бъдат увеличени възможностите за развитие на политическите, икономическите и културни връзки между двете страни, както и привличането на чужди инвестиции у нас.

С друго решение казахстанският гражданин Анвар Осин беше определен за почетен консул на страната ни в Казахстан. За негово седалище е определен град Караганда, като консулският окръг обхваща областите Карагандинска, Западно-казахстанска, Актюбинска, Костанайска, Акмолинска, Северо-казахстанска, Павлодарска и Източно-казахстанска.

Анвар Абзалетдинович Осин е уважавана личност в Караганда и в Карагандинска област. Неговите обществени позиции и институционални контакти ще бъдат полезни за по-нататъшното активизиране на връзките и сътрудничеството между България и областите на Казахстан. Назначаването му за почетен консул ще е в помощ и за няколкото хиляди българи в страната, аргументират решението си управляващите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във