Банкеръ Daily

Свят

Откриха изчезналия самолет на "Еър Ейша"

Спасители са открили изчезналия самолет на "Еър Ейша", съобщи на пресконференция в Джакарта шефът на националната спасителна агенция на Индонезия Бамбанг Соелистио, съобщи ТАСС. 

По-рано в индонезийското издание "The Straits Times" се появи информация за това, че в хода на издирвателната операция западно от остров Калимантан е било открито тяло на предполагаем пътник от изчезналия самолет.

Отломки, наподобяващи врата на самолет и стълбичка за аварийна евакуация на пътниците, са открити в индонезийското Яванско море, предаде преди това "Франс прес", като се позова на военновъздушното командване в Джакарта.

Спасители издирваха в този район самолета на "Еър Ейша", изчезнал преди два дни със 162 души на борда.

"Открихме десетина големи обекта и многобройни малки обекти, бели на цвят, които не успяхме да заснемем", заяви говорител на индонезийската армия Агус Дуи Путранто. Според него някои парчета приличали на врата на самолет, горивен резервоар и надуваема пързалка за аварийна евакуация.

Отломките са открити на 10 километра от мястото, където самолетът е бил засечен за последен път с радари. На мястото е изпратен хеликоптер с експерти, които да разгледат по-подробно намерените отломки, посочва ТАСС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във