Банкеръ Daily

Свят

Откриха едната черна кутия на разбилия се руски самолет

Водолази намериха една от черните кутии на разбилия се в Черно море руски самолет, предаде ТАСС, като се позова на източник от силовите структури.

По думите му в опашната част на самолета има още две черни кутии, които засега не са открити. Откритата черна кутия е извадена от водата и натоварена на самолет, който ще я откара до Москва за анализ. Става дума за тази, в която се записват данните за параметрите на полета.

Източник от спасителните служби каза, че в района на катастрофата са намерени телата на трима загинали. "През нощта в хода на издирвателните работи бяха открити телата на трима загинали и множество останки", каза той.

Междувременно източник от силовите структури разкри, че повредите по задната част на самолета Ту 154, който се разби в Черно море, предварително свидетелстват, че командирът е искал да приводни машината.

"Водолази намериха отломки от самолета от крилете до опашната част. По предварителни данни повредите свидетелстват, че командирът е искал да приводни самолета", каза източникът.

Версията, свързана с попадане на чуждо тяло в двигателя на самолета, е приоритетна за разследващите трагедията, съобщи източник от руските силови структури.

Проверяват се и версии като грешка при пилотирането на машината и техническа неизправност, възникнала на борда, добави източникът.

Вчера беше съобщено и за четвърта версия - некачествено гориво, с което е презаредила машината в Сочи на път от Москва за Латакия в Сирия.

Самолетът Ту 154 на руското министерство на отбраната с 84 пътници и 8-членен екипаж катастрофира в неделя.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във