Банкеръ Daily

Свят

Отказаха се да правят Саакашвили украински вицепремиер

Правителството на Украйна оттегли от Върховната рада предложението си за назначаване на бившия президент на Грузия и бивш губернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили за вицепремиер по реформите. Това съобщи днес онлайн изданието "Цензор", предаде ТАСС.

"Шумната история с назначаването на Саакашвили приключи с тихо "потулване" - назначаването е блокирано и не се знае дали изобщо ще се състои. В групата на (партия) "Слуга на народа" след дълги преговори бяха събрани към 140-170 гласове за назначаването на Саакашвили от 248 депутати", написа във Фейсбук главният редактор на "Цензор" Юрий Бутусов.

По думите му с оглед недостига на подкрепа в групата на президентската партия държавният глава на Украйна Володимир Зеленски е решил да не се обявява публично в подкрепа на Саакашвили. Според журналиста президентската канцелария в момента обмисля "какво да се предложи на Саакашвили вместо реформите в правителството".

Назначаването на бившия грузински президент Михаил Саакашвили - "човек, осъден за тежки престъпления, а също така обявен за издирване", за вицепремиер на Украйна - стратегически партньор на Тбилиси, е напълно неприемливо, заяви на 24 април грузинският премиер Гиорги Гахария. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във