Банкеръ Daily

Свят

Отблъсната е атака срещу Мариупол, твърди Украйна

Украинските военни казаха, че украинските сили са отблъснали настъпление на руските сили към обсадения Мариупол. В сраженията са загинали около 150 нападатели, били са унищожени няколко танка и няколко единици бронирана военна техника, предаде ДПА.

Украински артилерийски огън и въздушни удари са разрушили и друго военно оборудване на руските сили.

Украинският националистически батальон "Азов" качи в интернет снимки на разрушените руски военни превозни средства в канала си в. "Телеграм".

Същевременно градският съвет на Мариупол каза, че около 300 цивилни от обсадения град са стигнали до Запорожие днес в края на първата успешна евакуация от него, започнала вчера, предаде Ройтерс. Вчера бе съобщено, че около 160 коли са успели да напуснат Мариупол.

Най-малко 20 000 души в града се нуждаят от спешна евакуация, според оценки на украинските власти.

Летището на източноукраинския град Днипро е било обстрелвано на два пъти през нощта и щетите са огромни, съобщиха регионалните власти, предадоха световните агенции.

Руските сили са изстреляли ракети по летището и е разрушена пистата. Нанесени са щети и на сградата с терминалите, обяви областният управител Валентин Резниченко. Той каза, че ще е нужно много време за възстановяването на летището. 

"Ние ще победим", допълни той в "Телеграм".

Facebook logo
Бъдете с нас и във