Банкеръ Daily

Свят

От Huawei съобщиха, че продават бранда смартфони Honor

От китайската телекомуникационна корпорация Huawei съобщиха, че продават част от своето производство на смартфони под бранда Honor.

"Huawei (...) реши да продаде всички активи на компанията Honor на компанията Shenzhen Zhixin New Information Technology", се казва в прессъобщение от Huawei. Като причина от компанията посочват "постоянната недостъпност до технически компоненти", които са необходими за производството на мобилните устройства.

Отбелязва се, че след приключването на сделката Huawei "няма да притежава акции или да участва в управлението и вземането на решения в новата компания Honor".

От 17 май 2019 година Huawei е в черния списък на Министерството на търговията на САЩ, в който влизат компании, които са заплаха за националната сигурност на страната. Това сериозно е ограничило възможностите на фирмата да закупува високотехнологично оборудование в Съединените щати.  От 17 август тази година американските власти също така ограничиха достъпа на 38 нейни дъщерни компании до продукти, произведени с използване на американски технологии и програмно осигуряване.

Преди седмица Ройтерс съобщи за тази сделка, която, по негови източници, може да възлезе на 100 млрд юана (около 15.2 млрд. щ.д.). Отбелязва се също, че Honor смята да запазипо-голямата част от мениджърския състав и сътрудниците след продажбата.

Брандът Honor е създаден от Huawei през 2013 г., като под тази марка се произвеждат смартфони, ноутбук и друга електроника.

Facebook logo
Бъдете с нас и във