Банкеръ Daily

Свят

От днес в Ню Йорк записват за ваксинация хора от 16 до 29 г.

В щата Ню Йорк от днес за ваксинация срещу КОВИД-19 могат да се записват и хора на възраст между 16 и 29 години, предаде Асошиейтед прес.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви миналата седмица, че включва хората на 30 и повече години в групата на тези, които могат бъдат ваксинирани срещу КОВИД-19, и че от 6 април възможност за записване за ваксинация ще имат и хора на възраст от 16 до 29 години.

Младежите, които са съответно на по 16 и 17 години, ще могат да бъдат ваксинирани само с ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех", тъй като тя е единствената одобрена за поставяне на хора под 18-годишна възраст. За ваксинирането на хора на по 16 и 17 години ще е нужно родителско съгласие, с изключение на хора на такава възраст, които вече са сключили брак или са станали родители.

Нито една от наличните ваксини не е одобрена за поставяне на хора под 16-годишна възраст, отбелязва Асошиейтед прес.

Към настоящия момент, средно един от всеки петима жители на щата Ню Йорк вече е ваксиниран с две дози от ваксина срещу КОВИД-19, става ясно от данни на американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията. Малко повече от една трета от жителите на щата са получили поне по една доза от ваксината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във