Банкеръ Daily

Свят

От днес в Гърция пак се пазарува - но със запазен час и SMS

Отвориха част от магазините в Гърция, като е позволено пазаруване със запазен час, с СМС и то за три часа на ден.

В три области обаче, където търговията остана под карантина, търговците излязоха на протест, предаде БНР.

Правителството остави затворени всички магазини в регионите на Солун, Козани и Ахея, което предизвика протести от страна на търговците. Кметът на Солун Зервас също протестира пред правителството за решението.

Търговците поставиха черни знамена пред магазините, но не ги отвориха, за да не бъдат глобени от властите.

Същевременно лекари в Гърция излязоха с поредно предупреждение за силна активност на вируса в Атика и Солун. В последните дни в южната ни съседка се отчита над 50% увеличение на положителните проби в Солун, Козани и Ахея.

По информация от щаба за контрол на коронавируса в Гърция се обсъжда вариант за отваряне на училищата от следващата седмица, но с отрицателен тест за коронавирус, за който отговорни ще са родителите.

Ще се допуска влизане на учениците само с бележка от родител, че детето не е заразено. "Това е прехвърляне на отговорността", реагираха родители, цитирани от кореспондента на БНР в Гърция.

Лидерът на опозицията в южната ни съседка Алексис Ципрас заяви пред медиите, че "гърците са изгубили доверие в правителството, но и в епидемиолозите, които непрекъснато променят мнение и мерки".

Facebook logo
Бъдете с нас и във