Банкеръ Daily

Свят

От 1 ноември Германия обяви цялата територия на България за "рисков регион"

От 1 ноември Германия обявява цялата територия на България за "рисков регион". Мярката е част от превенцията срещу коронавирусната инфекция в най-голямата икономика в Европа. 

Това пък налага и някои ограничителни мерки за пътуващите от страната ни граждани, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Берлин, мярката изисква за всички, които пристигат в Германия от "рисков регион" и през последните 14 дни са имали престой в такъв, задължително да си направят за тест за коронавирус. Само отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина.

Карантина не се прилага за тези, които са пътували транзит през "рисков регион".

До 1 ноември в списъка на рисковите региони от България на института "Робърт Кох", за които се изисква отрицателен тест за коронавирус, са областите София – град, Благоевград, Разград, Сливен и Търговище.

Актуални указания за възможностите за пътуване и безопасност в Германия, свързани с мерките срещу коронавируса, може да бъде намерена на: https://www.bundesregierung.de/breg-de/themen/coronavirus/corona-bundeslaender-1745198.

Facebook logo
Бъдете с нас и във