Банкеръ Daily

Свят

Осми случай на коронавируса в Гърция

Осми случай на коронавируса (Covid - 19) е бил потвърден в Гърция, съобщава в електронното си издание "Катимерини", като се позовава на съобщение на гръцкото министерство на здравеопазването.

Става въпрос за гръцки гражданин, който е бил в близък контакт с петия потвърден случай, който в момента е изолиран в референтна болница в Солун.

Положителната проба е диагностицирана в лабораторията по микробиология на Медицинския факултет на Солунския университет "Аристотел".

Броят на потвърдените случаи на зараза с коронавируса в Германия нарасна днес на 240 - с 44 за едно денонощие, съобщи институтът "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс.

За заразени жители съобщават 15 от 16-те германски провинции. Най-засегната е провинция Северен Рейн-Вестфалия със 111 случая, каза институтът, цитиран от ТАСС.

До момента в Германия не е регистриран смъртен случай от коронавируса. 

При почти всички засегнати може да се проследи веригата на предаване на вируса, посочи "Роберт Кох", според който рискът от заразяване остава умерен.

Полша обяви днес за първия случай на коронавирус на своя територия, предаде Франс прес.

Става дума за мъж, който е имал престой в Германия. Заразеният не принадлежи към някоя от рисковите групи, заяви на пресконференция полският министър на здравеопазването Лукаш Шумовски, имайки предвид, че болният не е възрастен.

Общо 68 души са приети в болница в Полша, за да бъдат изследвани за коронавирус, а около 500 са поставени под карантина, каза още Шумовски.

Девет вече са жертвите на коронавируса в САЩ, съобщиха осведомителните агенции, позовавайки се на осъвременени данни на министерството на здравеопазването.

Всички починали са в щата Вашингтон, в северозападната част на страната. В този щат има 27 потвърдени случаи на заразени с вируса. Общо в страната има 108 потвърдени и предполагаеми случаи. Почти половината от тях са на хора, евакуирани от круизния кораб "Даймънд принсес".

Президентът Доналд Тръмп каза днес, че правителството му може да забрани пътуванията от САЩ до райони, които са огнища на заразата, но не се обмисля ограничаване на пътуванията в САЩ, предаде Ройтерс.

Сенатор Патрик Лийхи каза, че законопроектът за спешно финансиране на борбата с опасния вирус може скоро да е готов и до петък вечерта да е представен за подпис на президента.

По данни на Световната здравна организация броят на потвърдените случаи на вируса Ковид-19 по света извън Китай надвишава 10 500, а починалите са повече от 160.

Facebook logo
Бъдете с нас и във