Банкеръ Daily

Свят

Орбан плаши с нова и по-силна мигрантска криза в Европа

Унгарският премиер Виктор Орбан допуска, че мигрантската криза в Европа може да се повтори, при това с още по-голяма сила. 

Орбан препоръча въпросите с миграцията да не се решават от Европейската комисия, а да бъде създаден нова структура. В нея трябвало да се включат вътрешните министри на страните от Шенгенското пространство.

"Охлаждането в политическите отношения възникна единствено заради миграцията. Ние настояваме на правото на самоотбрана на всяка нация, германците следват друга философия", заяви Виктор Орбан в интервю за германското издание "Велт".

Според него в новата структура въпросите с миграцията щели да се решават експертно, а не както сега - политически. 

Той също така заяви, че властите на Унгария ще продължат кампанията на разпространяване на плакати с ликовете на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на финансиста Джордж Сорос, придружени от надписи като "Те искат да въведат задължителни квоти за разселване на мигранти", "Те искат да отслабят държавите от ЕС" и "Кой знае какво още готви Брюксел?"

Орбан съобщи, че скоро ще се появят и плакати с лицето на първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Тази кампания протича в Унгария преди изборите за Европейски парламент през май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във