Банкеръ Daily

Свят

Орбан: Централна Европа е последната свободна от имигранти зона

Унгарският премиер Виктор Орбан каза, че Централна Европа е последната "свободна от мигранти" зона на континента, като добави, че единството между страни като Унгария, Полша и Чехия може да каже "стоп" на глобализацията и на масовата миграция.

Според Орбан, който е върл противник на имиграцията, Европа трябва да бъде "безопасна, справедлива, гражданска, християнска и свободна" и да се върне към величието, което според него тя е имала преди да тръгне по пътя на все по-засилващия се мултикултурализъм.

Орбан отново отправи критики към ръководството на Европейския съюз и подчерта убеждението си, че външните граници на Европа трябва да бъдат защитавани. Той също така обвини една "спекулативна финансова империя" за "нахлуването" на мигранти в Европа след 2015 г. - очевиден намек за американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос.

Премиерът говори по повод 61-вата годишнина от антисъветското въстание в Унгария през 1956 г., когато съветски танкове смазаха бунта за броени дни и около 200 000 унгарски бежанци избягаха на запад.

Facebook logo
Бъдете с нас и във