Банкеръ Daily

Свят

Олигархът Коломойски поздрави с SMS новия украински президент Зеленски

Игор Коломойски

Бизнесменът Игор Коломойски поздрави с есемес Володимир Зеленски по случай встъпването му в длъжност като президент на Украйна, предаде ТАСС, като се позова на интервю с предприемача в изданието "Украинска правда".

Олигархът обясни, че не се е срещал с президента Зеленски, за да го поздрави, поради нежелание да отговаря на журналистически въпроси. Затова го е поздравил с есемес, посочва изданието.

"Е, какъв е смисълът? Веднага (идват) мнозина журналисти, много ненужни въпроси. И само за да обяснявам после, че съм искал по човешки да го поздравя", каза Коломойски.

Медиите наричат избирането на Зеленски "проект" на Коломойски. Днешният президент и олигархът са били по-рано бизнес партньори, напомня ТАСС.

Бившият президент на Грузия и ексгубернатор на украинската Одеска област Михаил Саакашвили междувременно заяви, че е готов да се върне в Украйна, която смята за своя втора родина, но украинските съдилища протакат разглеждането на делата му, предаде ТАСС.

Саакашвили се позова на изявлението на новия президент Володимир Зеленски, който на церемонията по встъпването си в длъжност в Киев посочи, че всички украинци, желаещи да строят нова държава, могат да дойдат в страната.

"Той обеща гражданство на всички. Искам да възстановя своето. А за начало трябва просто да бъда допуснат на територията на Украйна. Граничните войски имаха заповед от (бившия президент) Порошенко да не ме пускат. Надявам се, че тя много скоро ще бъде отменена. Смятам да се върна със самолет в Украйна - ето моят отговор. До среща в Киев", каза Саакашвили.

Той не посочи точна дата за завръщането си в Украйна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във