Банкеръ Daily

Свят

Около 12 000 бежанци са напуснали Германия срещу парична компенсация

Близо 12 000 кандидати за убежище доброволно са напуснали Германия от февруари 2017 г. срещу парична компенсация. Това съобщи днес, позовавайки се на данните на германското вътрешно министерство, германският всекидневник "Цайт", цитиран от ТАСС. 

През 2017 г. Германия прилага програма за заплащане на бежанците, които изявяват желание да напуснат страната. Държавата отпуска на пълнолетните лица между 800 и 1200 евро, на всяко дете се полагат между 400 и 600 евро. Ако чужденците напуснат страната още преди да приключи разглеждането на техните молби, то те получават надбавки над споменатите суми.

Вчера канцлерът Ангела Меркел защити миграционната политика на правителството й в първата си реч пред парламента след постигнатия компромис с вътрешния министър Хорст Зеехофер. По-рано тази седмица двамата постигнаха компромис по миграционния въпрос.

Подчертавайки, че миграцията е "глобален проблем, изискващ глобално решение" и че държавите не могат да се справят сами, Меркел подчерта, че бъдещето на ЕС зависи от това какво решение ще бъде взето.

"Как ще се справим с мигрантския въпрос ще предопредели дали ЕС ще продължи да съществува в бъдеще", обяви тя, като има предвид опитите да си осигури споразумения с други страни членки на съюза да приемат мигранти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във