Банкеръ Daily

Свят

Очаква се да бъдат възобновени преговорите за Брексит

Има да се уточнят още много важни въпроси по британското предложение за Брексит без сделка, което Борис Джонсън представи на Европейския съвет.

Очаква се утре да бъдат възобновени преговорите по спорните въпроси около Брексит, които от месеци вече водят Европейският съюз и Лондон, съобщават световните агенции.

Според източници от ЕС предложенията на британския премиер Борис Джонсън, който търси избягване на Брексит без сделка са недостатъчни. Това, мотивира Джонсън да разговаря вчера с лидери на страни от общността.
Той се срещна и разговаря с финландския премиер Анти Рине, чиято страна в момента е председател на Съвета на Европейския съюз. Рине е подчертал в разговора си с Джонсън, че е важно да бъде намерено решение в рамките на една седмица.
Британският премиер е разговарял и с холандския си колега Марк Рюте. В Туитър Рюте обяви, че е обърнал внимание на факта, че в британските предложения има да се уточнят още много важни въпроси. Според холандския премиер все още има да се свърши много работа преди срещата на Европейския съвет на 17 и 18 октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във