Банкеръ Daily

Свят

Обвинителният акт за импийчмънт на Тръмп влиза в Сената следващата седмица

Очаква се председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси  (демократ от щата Калифорния) да изпрати обвинителния акт по процедурата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп в Сената следващата седмица. Това съобщава Си Ен Ен, като се позовава на свои източници. 

Съгласно конституцията, сенаторите са длъжни да пристъпят към разглеждане на документите по обвинението към 45-я американски президент на следващия ден след получаването им. 

Самата Нанси Пелоси досега не е уточнила публично кога ще направи това. Неин говорител също каза, че за момента няма решение по въпроса.

Точното време за изпращане на обвинителния акт е важно.

В четвъртък Politico съобщи, че Сенатът може пристъпи към разглеждане на документите по импийчмънта на Тръмп, както се очаква, един час след инаугурацията на следващия държавен глава Джо Байдън, насрочена за 20 януари. Според информацията на списанието разглеждането на обвиненията, повдигнати на Тръмп от Палатата на представителите на Конгреса, ще започне в Сената на 20 януари в 13 местно време. Това ще е така, ако всичките 100 члена на горната  камара на законодателния орган не решат нещо друго.

Конституцията задължава горната камара на Конгреса да започне разглеждането в 13 часа следобед местно време на следващия ден.

Сенатът трябва да се събере на 19 януари, ден преди встъпването в длъжност на избрания за президент Джо Байдън, което означава, че началото на процедурата по обсъждане на обвиненията може да бъде час след церемонията. Официални представители обаче очакват тя да започне най-рано на 21 януари. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във