Банкеръ Daily

Свят

Обвиниха Бил Клинтън в сексуално насилие преди 36 години

Жертвата и насилникът

Бивша американска телевизионна журналистка обвини бившия президент на САЩ Бил Клинтън в сексуално посегателство през 1980 г., предаде Франс прес.

Твърденията бяха публикувани снощи на сайт, подкрепящ кандидата на републиканците Доналд Тръмп - броени часове преди той да се изправи срещу Хилари Клинтън на третия, последен, телевизионен дебат помежду им.

Обвиненията обхващат времето, когато съпругът на претендентката на демократите е бил губернатор на Арканзас.

Лесли Милуи обвини Бил Клинтън, че я е опипвал в монтажна на телевизията в южния американски щат, където работела тогава. Жената е интервюирала бъдещия президент на САЩ около 20 пъти.

"Бях седнала на един стол, той дойде зад мен и започна да ми разтрива раменете и да спуска ръцете си към гърдите. Бях изумена, парализирана. Помолих го да спре, той се засмя", разказа Милуи. При следващи интервюта, по думите й, Бил Клинтън се "отъркал" в нея. Той освен това отишъл до дома й, за да я види.

Лесли Милуи каза, че се чудела дали да направи тези разкрития при избухването на скандала с Моника Люински през 1998 г., но се отказала, тъй като искала да защити децата си, които по онова време били много малки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във