Банкеръ Daily

Свят

Обвиниха Байдън, че е заспал на срещата на върха за климата

Президентът на САЩ Джо Байдън

Потребители на Туитър обвиниха президента на САЩ Джо Байдън, че е заспал по време на една от сесиите на срещата за върха за климата в шотландския град Глазгоу. Той е един от най-важните участници, тъй като страната му е вторият най-голям замърсител с въглероден диоксид след Китай.

Видеоклипът, споделен за първи път от "Вашингтон пост", показва Байдън, който слуша един от лекторите,  който казва, че световните лидери, събрани за конференцията, имат "властта да вземат решения и да постигат споразумения, които ще засегнат живота на бъдещите поколения". Президентът премигва няколко пъти, преди да затвори очите си за по-дълго. Тогава човек от неговата делегация се приближава и започва да шепне на Байдън, който обръща глава към него, преди да започне да слуша речта отново. 

Това може да се дължи на часовата разлика между САЩ и Европа или на възрастта му, коментират участници в срещата.  На 78 г. Байдън е най-възрастният президент на САЩ, а здравето и психическата му годност за тази работа са обект на спекулации от критици, включително неговият предшественик  Доналд Тръмп и неговите поддръжници. Тръмп дори го наричаше "Сънливия Джо".

Тръмп и сега не пропусна да се подиграе на  Байдън:  "Той отиде в Европа, като твъреше, че глобалното затопляне е неговият най-голям приоритет, а след това веднага заспа, за да го види целият свят. Никой, който има истински ентусиазъм и вяра в дадена тема, никога не би заспал". 

https://twitter.com/PoliticsForAlI/status/1455177750000590849?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1455177750000590849%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fnews.bg%2Fint-politics%2Fbaydan-zaspa-na-konferentsiyata-za-klimata-v-glazgou.html

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във